]]>

Infrastructura si Conectivitate

Reteaua WebHosting4.NET
Din dorinta de a furniza un serviciu de cea mai inalta calitate reteaua noastra opereaza numai servere dedicate, cu urmatoare configuratie minima: Dual CPU Intel Xeon, 16 Gb DDR FB ECC, Seagate HDDs 6Gb/s transfer speed, RAID10. Centru de colocare este GTS Telecom - locatia Bucuresti, cel mai puternic centru de date din Romania. Printre avantajele acestui centru de date amintim: conectivitate 100Gbps, acces securizat, surse redundante de energie elctrica, HVAC (heating, ventilating and air-conditioning), sisteme de supravegerea temperaturii, sistem anti-incediu, sisteme de securitate cu supraveghere video.

Centrul de date
GTS Telecom opereaza o retea externa de 100 Gbit/sec, din care peste 50% reprezinta contracte cu viteza (latime de banda) garantata. Reteaua externa prin care se asigura interconectarea cu infrastructura grupului GTS Central Europe este implementata pe circuitele transfrontaliere proprii de fibra optica, prin punctul de prezenta si DataCenter-ul din Oradea si conexiunea de rezerva din Arad. La nivel national GTS Telecom opereaza o retea MPLS de 72,5 Gbit/sec cu 21 puncte de prezenta (PoP) deschise in mari orase.

Reteaua nationala are topologie "inel", cu capacitate 100% redundanta, in fiecare nod (PoP) fiind asigurate conexiuni din doua puncte, nivele ridicate de disponibilitate si timpi minimi de acces pentru toate serviciile de comunicatii. In Bucuresti, GTS Telecom detine si opereaza o retea metropolitana MPLS de fibra optica de aproximativ 600 km cu o capacitate de transport de 72,5 Gbit/sec si o retea radio in banda de 5,8 GHz prin care compania asigura acoperirea integrala a orasului Bucuresti.